Op 17 dec 2022  speel ik mijn nieuwe programma Fantastic Fantasy op de gloednieuwe fortepiano van Theo Kobald, een Walter kopie, die Theo nu in zijn atelier heeft staan in Apeldoorn.

Vele grote componisten uit de 17de, 18de en 19de  eeuw hebben fantasieën of fantasie-achtige stukken geschreven. De vrije compositievorm nodigt uit tot improviseren, variëren en fantaseren waardoor prachtige en originele composities zijn ontstaan.
De stukken worden soms simpelweg ‘Fantasia’ genoemd, maar ook ontstonden er Praeludia, thema met variaties of rapsodieën die als fantasie bedacht zijn.
In het programma ‘Fantastic Fantasy’ heb ik een aantal juweeltjes uitgezocht en deze tot een mooi, verrassend en fantasierijk geheel gemaakt.

Laat je onderdompelen in de kleurrijke en sferische klanken van de fortepiano en ontdek de muzikale wereld van de fantasie in de muziek van Bach tot Schumann! 

17 dec 2022 20 uur in Apeldoorn, Kobald Piano’s, Asselsestraat 167, Kaarten via https://www.ticketkantoor.nl/shop/fantasy en aan de deur.

 

En ik kijk uit naar het promotiefilmpje welke ik na het concert van 9 oktober heb opgenomen in het Studio H67 – veel dank aan Sophie Levie en Paul op de Coel voor het lenen van de studio. En natuurlijk aan de professionele en deskundige camera/video en opnamemannen Jay Achterberg en Elgard van Leeuwen:-)